Loading

Report as inappropriate

Tack! Jag använder Fusion 360 och improviserar mestadels, jag testar mig fram tills resultatet är någorlunda som jag vill. Jag hade gjort denna i princip klar när jag inte tyckte formen stämde överens, efter noga granskning såg jag att det var att fönstren lutar en smula inåt, men den lilla vinkeln gjorde enormt stor skillnad på utseendet så det var bara att rita om hytterna hehe..

Apropå skala, jag har 1:45 som riktmärke, men det är som sagt enbart ett riktmärke. När det gäller hjulen så visste jag att de i skala-storlek skulle vara omöjliga att köra i mina växlar så jag skalande ner dem från början. Nu visade det sig att de fortfarande är för stora, får se hur jag ska tackla det.

Plogarna var från början tänkta att skruvas fast på 2 ställen, men jag tänkte att jag först skulle testa med ett hål för att se hur vinkeln blev, sedan blev det inte av att rita infästningen för det andra, jag upptäckte också att det var rätt praktiskt att plogen kan vikas in om man kolliderar med något istället för att den spricker.

Angående fönsterramarna, jag har inte Simplify3D så jag kan inte felsöka det, jag kör med Slic3r mestadels men ibland även Cura. Det hela kan bero på att ramarna är vinklade på modellen och jag var tvungen att försöka vrida dom plant först, sedan exportera till STL för att de ska gå att lägga dikt mot byggplattan. Kan vara att vinkeln inte är exakt. Ska titta på det vid tillfälle, men du kan ju testa med Cura eller Slic3r så länge. Fönsterramarna var det svåraste på hela modellen, fick skala om dom flera gånger, mecka med vinklar etc för att de skulle bli bra.