Loading
lokster

Anet A8 3D Printer Laser Engraver Mod

by lokster Feb 12, 2017
Download All Files

Thing Apps Enabled

Please Login to Comment

Hello! I'm using this laser : https://www.aliexpress.com/item/500mw-405NM-focusing-blue-purple-laser-module-laser-engraving-TTL-module-500mw-laser-tube-Laser-module/32562052620.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4d1jeQX2 connected to PWM/TTL at Fan1.

I have one problem, my laser is on all the time. I reversed the command 106 to 107 but nothing changed.

Is it possible to use a laser with PWM control? To get shades of grey?

The mod itself allows PWM control by using the M106 S[0-255] gcode command (0 = OFF, 255 = MAX).
So it all depends on the software you use to generate the gcode.
Currently it's not possible to do it with the inkscape plugin - you have to use other software.

I adapted my 3D printer to use a laser, but I could not find software that would fit inside the letters.
Thanks to your post I solved this.
Thank you

My project:
https://youtu.be/L4BCEN600Bo?list=PLdgpqnxni6cNnHUaMBvaFR42K7R0_lNZ8

Hi, pretty cool project! I am interested in knowing if it would be possible to engrave a 3D part. Let's move the Z axis while engraving. Instead of powering down the laser power, the Z axis would move in order to have the laser always at the same distance to the part.

Couldn't you just drop in a more powerful laser with the same setup? The one I linked below operates on 5v as well and only draws one amp. Would this work?

https://www.ebay.com/i/122396039196

Great tutorial. Thanks! Got my parts and assembled them today. But the dimensions are wrong. Everything is much smaller than it should be.
I set the dimensions to mm (both in the document options an the plugin windows). Any idea why this happens?
By the way: I made a Laser mount for the A2 and plublished it to thingiverse: https://www.thingiverse.com/thing:2449260

Laser Mount for Anet A2

Hi,
i am having the exact same problem. The Prints are roughly 1/4 of the size i have set in inkscape (version 0.92) I am using an anet a8 with the stock firmware and a self constructed lasermount. Have you found a solution to fix this?

No, but I haven’t used the laser for quiet a while, so I didn’t look for a solution.

Problem Solved! It's not the Plugin that has a bug, but inkscape 0.92. I have tried it with inkscape version 0.91 and my laser is printing the correct size of the svg!

So I got the laser you mentioned in your tutorial. Though I am a little confused. It has the TTL but what I want to know is what is it for. Do I have to hook it up. What do I hook it up to. What if I don't hook it up. Do I have to use the resistor things you mention in your tutorial?

Thanks,
Curtis